Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 220 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g strong white bread flour
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp granulated sugar
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 200 g mozzarella cheese, cut in pieces (2 cm)
Assembly and Baking
- 1 medium egg, mixed with 1 Tbsp water
Serving
- 1 ½ Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ Tbsp fresh basil leaves
- 30 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 377 kJ / 90 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 100 mg
Alternatywne przepisy
Pesto Tear and Share Christmas Tree Bread
2h 20min
Cheese Straws
30 Min
Pesto Star Bread
2h 50 min.
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Herb Bread
1 Std. 10 Min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Milk Bread
2h 20min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1 Std. 50 Min
White Finger Rolls
3h 30min
Star Pizza
1h 45min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2 godz. 5 min
Mini Iced Fingers
2 godz. 10 min