Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Rinderfilet (4 Filets à 150 g)
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 30 g Öl
- 100 g Maronen, gegart, geschält
- 100 g Champignons
- 20 g Schalotten
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 50 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 1 EL Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 Scheiben Blätterteig (à 75 g), aufgetaut
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3132 kJ / 748 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1h
Filet Wellington
1 godz. 45 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 Std. 20 Min
Roastbeef in Salz-Thymian-Senf-Kruste
1h 20min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1h
Ochsenkoteletts mit Zwiebel-Senf-Kruste
40min
Parmesan-Creme-brûlée
8 godz.
Roastbeef-Schiffchen
6 godz.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2 godz. 20 min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1h
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10sa
Rinderfilet im Speckpäckchen
50min