Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp fine salt
- 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- 30 g shallots
- 100 g bacon rashers, cut into thin pieces
- 40 g butter
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
- 60 g dry white wine
-
1
tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - fine salt to taste
-
60
g frozen green peas
lub 60 g fresh green peas - 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mashed potatoes
50min
Salami, pea and corn fritters
40 Min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 Min
Sausage and pea risotto
30min
Crispy turkey and lentil meatballs
40 Min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1h 15min
Leek quiche
1 Std. 45 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1 Std.
Zucchini, ham and corn bites
40 Min
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min