Pumpkin risotto with bacon

Pumpkin risotto with bacon

4.1 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm), plus extra shaved to garnish
    40 g
  • water
    1220 g
  • pumpkin flesh cut into pieces (2 cm)
    300 g
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • fine salt
    ½ - 1 tsp
  • freshly ground black pepper to taste
    2 pinches
  • shallots
    30 g
  • bacon rashers, cut into thin pieces
    100 g
  • butter
    40 g
  • risotto rice (e.g. Arborio or Carnaroli)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • vegetable stock paste
    1 tbsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • fine salt to taste
  • frozen green peas
    60 g
    60 g fresh green peas
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, to garnish
    2 - 3 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10.2 g
Kalorie 1452 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...