Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Pâtissière
- 500 g whole milk
- 70 g caster sugar
- 40 g cornflour
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp vanilla bean paste
Choux Pastry
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, diced
- 15 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Assembly and Icing
- 250 g icing sugar
- 2 - 3 Tbsp water, hot
- food colouring paste, pink, as desired
- 2 Tbsp freeze-dried raspberries, for decoration
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 793 kJ / 190 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raspberry Dacquoise
2 Std.
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Choux Pastry
2 Std.
Brownies
50min
Tangerine and Chocolate Log (French)
8 godz. 55 min
Crème Pâtissière
15min
Chocolate Meringue Stack
7h 30min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 min
Cake in a Jar
35 min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4 godz.
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Baked Doughnuts
1h