Urządzenia i Akcesoria
Raspberry and Vanilla Éclairs
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 pieces
Składniki
Crème Pâtissière
-
whole milk500 g
-
caster sugar70 g
-
cornflour40 g
-
egg yolks from large eggs2
-
vanilla bean paste1 tsp
Choux Pastry
-
water150 g
-
unsalted butter diced80 g
-
caster sugar15 g
-
fine sea salt1 pinch
-
plain flour120 g
-
medium eggs3
Assembly and Icing
-
icing sugar250 g
-
water hot2 - 3 Tbsp
-
food colouring paste pink, as desired
-
freeze-dried raspberries for decoration2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3.2 g
Kalorie
793 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
29.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Caramel Cake with Fruit and Caramel Sauce
3 godz. 50 min
Crème Pâtissière
15 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Rum Babas
3 godz. 45 min
Choux Pastry
2 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Pink and White Macarons
1 godz. 30 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min
Triple Chocolate Layer Cake
2 godz. 30 min
Crème Pâtissière
15 min