Urządzenia i Akcesoria
Chocolate and Raspberry Tarts
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 pieces
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter diced (1 cm) then frozen for 30 minutes90 g
-
cocoa powder25 g
-
icing sugar45 g
-
medium egg1
Filling
-
fresh raspberries400 g
-
icing sugar plus extra for dusting2 Tbsp
-
dark chocolate small pieces or callets200 g
-
double cream300 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
32.5 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
2104.1 kJ /
502.9 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
42.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fresh Fruit Tarts
7 godz. 5 min
Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts
13 godz. 10 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Classic madeleines
24 godz. 30 min
Raspberry Ripple Ice Cream
15 godz.
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Sweet Pastry Tartlets
1 godz. 45 min
S'mores Strawberry Dessert Pizza
1 godz. 30 min
Emmental Gougères
50 min
Onion Pie
2 godz.
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min