Urządzenia i Akcesoria
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
White Chocolate Ganache
-
white chocolate small pieces or callets250 g
-
whipping cream125 g
Raspberry Filling
-
raspberries300 g
-
caster sugar30 g
Craquelin
-
unsalted butter diced, soft80 g
-
Demerara sugar70 g
-
plain flour80 g
Choux
-
water250 g
-
unsalted butter diced90 g
-
caster sugar10 g
-
fine sea salt½ tsp
-
plain flour150 g
-
medium eggs4
Whipped Ganache
-
mascarpone cold250 g
Assembly
-
icing sugar (opcjonalnie) for dusting
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
502.5 kcal /
2102.3 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
35.2 g
Węglowodany
40.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
20.8 g
Sód
231.9 mg