Urządzenia i Akcesoria
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
White Chocolate Ganache
-
white chocolate small pieces or callets250 g
-
whipping cream125 g
Raspberry Filling
-
300 g frozen raspberriesraspberries300 g
-
caster sugar30 g
Craquelin
-
unsalted butter diced, soft80 g
-
Demerara sugar70 g
-
plain flour80 g
Choux
-
water250 g
-
unsalted butter diced90 g
-
caster sugar10 g
-
fine sea salt½ tsp
-
plain flour150 g
-
medium eggs4
Whipped Ganache
-
mascarpone cold250 g
Assembly
-
icing sugar (opcjonalnie) for dusting
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
231.9 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
2102.3 kJ /
502.5 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
20.8 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Velvet Number Cake
2 godz. 30 min
Jam Sandwich Biscuits
2 godz. 15 min
Sweet Pastry Tartlets
1 godz. 45 min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Orange Shortbread and Chai Ice Cream Sandwiches
9 godz. 15 min
Pistachio Macarons with Pistachio Ganache
2 godz. 30 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 godz. 30 min
Lemon Mousse with Basil Slush
25 godz.
Honey cake
49 godz. 30 min
Candied Coffee Pistachio Nuts
1 godz.
Molten Lava Cake
45 min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 godz. 50 min