Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

White Chocolate Ganache
  • white chocolate small pieces or callets
    250 g
  • whipping cream
    125 g
Raspberry Filling
  • raspberries
    300 g
    300 g frozen raspberries
  • caster sugar
    30 g
Craquelin
  • unsalted butter diced, soft
    80 g
  • Demerara sugar
    70 g
  • plain flour
    80 g
Choux
  • water
    250 g
  • unsalted butter diced
    90 g
  • caster sugar
    10 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • plain flour
    150 g
  • medium eggs
    4
Whipped Ganache
  • mascarpone cold
    250 g
Assembly
  • icing sugar (opcjonalnie) for dusting

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 502.5 kcal / 2102.3 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 35.2 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Sód 231.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...