Urządzenia i Akcesoria
Pear Frangipane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced then frozen for 30 minutes120 g
-
plain flour plus extra for dusting180 g
-
icing sugar40 g
-
fine sea salt1 pinch
-
egg yolk from medium egg1
-
water3 tsp
Pears
-
water500 g
-
pears (e.g. Conference or Comice) peeled, halved, cored (approx. 320 g)3
Frangipane Filling
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter soft120 g
-
medium eggs2
-
ground almonds120 g
-
plain flour15 g
Glaze
-
apricot jam melted1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.4 g
Kalorie
2249 kJ /
538 kcal
Tłuszcz
35.6 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEARS
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Rhubarb Fool
1 godz. 10 min
Simnel Cake
3 godz.
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
40 min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Plum and Almond Traybake
1 godz. 5 min
Honey and Blood Orange Cake
2 godz.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Sweet Pastry Tartlets
1 godz. 45 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min