茄汁虾仁
TM5 TM6

茄汁虾仁

4.7 (9 ocen)

Składniki

  • 50 克 京葱 ,切末,额外准备一些切丝装饰用
  • 20 个 虾仁
  • 盐 ,适量,洗虾用
  • 3 汤匙 淀粉 ,腌制用
  • 1 小撮 盐 ,腌制用
  • 1 小撮 黑胡椒粉 ,腌制用
  • 3 汤匙 油
  • 5 克 蒜泥
  • 10 克 姜 ,切末
  • 5 汤匙 番茄酱
  • 3 汤匙 醋
  • 2 汤匙 糖
  • 1 汤匙 蚝油
  • 1 汤匙 日式酱油 ,淡口的
  • 40 克 水
  • 50 克 京葱 ,切末

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
933 kJ / 233 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
22.3 g
Tłuszcz
10.7 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy