Urządzenia i Akcesoria
Arroz de polvo com amêijoas
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 doses
Składniki
-
amêijoa1000 g
-
Água q.b. p/ cozer e demolhar
-
sal3 c. chá de
-
coentros20 g
-
dentes de alho5
-
azeite40 g
-
polvo descongelado800 g
-
cebola cortada em pedaços250 g
-
vinho tinto100 g
-
folha de louro1
-
cenoura cortada em pedaços200 g
-
malagueta (opcjonalnie) cortada em rodelas½
-
arroz agulha250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
2500.2 mg
Białko
48.7 g
Kalorie
2184.7 kJ /
522.2 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Julho 2019
24 Przepisy
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Massinha de camarão e amêijoas
40 min
Arroz de marisco
45 min
Feijoada de chocos
40 min
Coelho à moda do mediterrâneo
1 godz. 15 min
Arroz de tamboril
40 min
Polvo à lagareiro
1 godz. 30 min
Arroz de amêijoas à algarvia
2 godz. 30 min
Arroz de chocos com tinta
1 godz. 10 min
Arroz de tamboril
35 min
Lulas guisadas
50 min
Arroz de polvo
1 godz. 15 min
Arroz de lulas
1 godz.