Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g amêijoa
- Água q.b. p/ cozer e demolhar
- 3 c. chá de sal
- 20 g coentros
- 5 dentes de alho
- 40 g azeite
- 800 g polvo descongelado
- 250 g cebola cortada em pedaços
- 100 g vinho tinto
- 1 folha de louro
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- ½ malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 250 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2184.7 kJ / 522.2 kcal
- Białko
- 48.7 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 2500.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril e camarão
45min
Bochechas de porco
9u. 10min
Caldeirada à algarvia
3h
Arroz de tamboril
40min
Arroz de amêijoas à algarvia
2h 30 min
Risoto de polvo
1h 20 min
Polvo à moda do Minho
50min
Arroz de pato à Lafões
1h 40min
Arroz de polvo
1h 15 min
Orelha de porco de coentrada
1h
Coelho à caramela
13h
Choquinhos salteados com batata a murro
1h