Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Loupání brambor
- 1200 gramů vody
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje (viz Tip)
- 900 gramů brambor, neoloupaných, podobné velikosti (viz Tip)
Bramborová kaše
- 140 gramů zeleninového vývaru (viz Tip)
- 90 gramů mléka
- 60 gramů másla, na kousky
- ¾ - 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- extra panenský olivový olej, na pokapání
- petrželová nať, na ozdobu
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1235.7 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 623.8 mg
Alternatywne przepisy
Mléčné bulky s datlemi
1h
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany
10min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 min
Hovězí tatarák s kapary, červenou cibulí, sušenými rajčaty a aioli
1h 25min
Loupání a vaření brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35 min
Drůbeží vývar
1h
Vařené brambory
30 min
Bramborová kaše s medvědím česnekem a hořčičným máslem
50 min
Čirý zeleninový vývar
3h 45min
Kuřecí vývar plný kolagenu
12 godz. 10 min
Čirý vývar z hovězího masa
3h 45min
Trhané vepřové maso
4h 5min