Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
TM6 TM5

Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce

3.0 (379 ocen)

Składniki

Pasta

  • 1000 g Wasser
  • 1 TL Öl
  • 1 TL Salz
  • 80 g Nudeln, z.B. Spaghetti (ohne Ei)

Garnelen-Pfeffer-Sauce

  • 3 Schalotten
  • 10 g Butter
  • 60 g Crème fraîche
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 100 g Garnelen, geschält, gegart
    lub 100 g Krabben, geschält, in Lake, abgetropft
  • 1 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt
  • 1 TL Zitronensaft
  • 1 - 2 Prisen Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2688 kJ / 643 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
62 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy