Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Thymian, abgezupft
- 3 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 5 Stängel Oregano, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Olivenöl
- 8 Rinderminutensteaks (à 70 g)
- 300 g Strauchtomaten
- 500 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, festkochend, geschält
- 2 Paprika, gemischt, gelb und rot
- 1 Gemüsezwiebel (250 g), in Stücken
- 2 ½ TL Fleur de Sel
- 10 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Chiliflocken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3814 kJ / 912 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1466 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hackbällchen mit Tomatensauce
30min
Puten-Schaschlik mit Reis und Gemüsesauce
2 Std. 45 Min
Hackfleischbällchen mit Tomaten-Oliven-Reis
1h
Rinderragout mit Bohnen
50min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45min
Rinderschmortopf
1j 55 menit
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10min
Putenschnitzel "Chili-Kräuter" mit Gemüse und Reis
2u. 40min
Fleischbällchen mit Reis, Paprika und Apfel-Curry-Sauce
50min
Hähnchenspieße mit Reis und Kaiserschoten
1h
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1h 25min
Rinderfilet alla Pizzaiola
30min