Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 10 g de sel
- 50 g d'huile d'olive
- 150 g d'olives noires dénoyautées
- farine de blé, pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1019 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Cantucci
1 Std. 15 Min
Focaccia à la farine d'épeautre
2 Std. 25 Min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccia au thym et huile d'olive
1 Std. 55 Min
Fougasse au romarin
3h 25min
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min