Cappuccinotorte
TM5 TM6

Cappuccinotorte

3.1 (8 ocen)

Składniki

Böden

  • 220 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 220 g brauner Zucker
  • 4 Eier
  • 50 g Kaffee, stark, kalt
  • 40 g Karamellsauce
    lub 40 g Zuckerrohrsirup
  • 220 g Mehl
  • 2 TL Backpulver
  • 1 Prise Salz

Cappuccino-Buttercreme-Füllung

  • 300 g Zucker
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 20 g Milch
  • 95 g Kaffee, stark, kalt
  • 1 EL Kakaopulver zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
2164 kJ / 517 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy