Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nussboden
- Butter zum Einfetten
- 250 g brauner Zucker
- 270 g Haselnüsse
- 8 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 40 g Wasser
- 100 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Creme und Fertigstellung
- 7 Blätter weiße Gelatine
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 20 g Wasser
- 2 Tropfen Rumaroma
- 40 g Zucker
- 60 g Haselnusskrokant
- 6 EL Rum, braun (ca. 60 g)
- 10 g Kokosraspeln (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2234 kJ / 534 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mokka-Mousse-Torte
8 godz.
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Orangen-Aprikosen-Torte
3h 30min
Schoko-Mocca-Torte
9h 30min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 Std. 30 Min
Quadratische Eierlikör-Torte
1 Std. 40 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Panamatorte
2 Std. 30 Min
Schokoladentorte
4 Std.
Kaffee-Schoko-Kuchen
7h
Allrounder-Torte
1 Std. 30 Min
Nuss-Schoko-Torte
9h 30min