Urządzenia i Akcesoria
Haselnusstorte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
Nussboden
-
Butter zum Einfetten
-
brauner Zucker250 g
-
Haselnüsse270 g
-
Eier getrennt8
-
Salz1 Prise
-
Wasser40 g
-
Mehl100 g
-
Backpulver1 Pck.
Creme und Fertigstellung
-
weiße Gelatine7 Blätter
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Ei1
-
Wasser20 g
-
Rumaroma2 Tropfen
-
Zucker40 g
-
Haselnusskrokant60 g
-
Rum braun (ca. 60 g)6 EL
-
Kokosraspeln (opcjonalnie)10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
12 g
Kalorie
2234 kJ /
534 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Happy birthday!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 godz. 30 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Apfelkuchen
1 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 godz.
Russische Nussecken
3 godz.
Bienenstich
5 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Käse-Sahne-Torte
6 godz.