![Kartoffelpüree, italienisch Kartoffelpüree, italienisch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98140831-9D35-48E1-BA50-5A29F9DB8664/Derivates/F37CF4B1-A069-4343-B7B2-91C901BDC611.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL Salz
- 400 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- 30 g Parmesan, gerieben
- 1 - 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1421 kJ / 340 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Zucchini-Chorizo-Suppe
1 Std.
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35 Min
Champignoncremesuppe
15min
Kartoffel-Knoblauch-Püree mit Safran
40 Min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Kartoffelpüree
40 Min
Aurora Sauce (Tomaten-Béchamel)
15min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15min
Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben
35 Min
Penne mit Thunfisch-Bolognese
35 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30 Min