Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Balsamico, hell
- 80 g Weißwein
- 80 g Honig
- 20 g Dijon-Senf
- 1 EL Rosmarin
- 1 Knoblauchzehe
-
600
g frische Lachsfilets (à 150 g)
lub 600 g Lachsfilets, TK, aufgetaut (à 150 g) - ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 500 g Zucchini
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Gemüse-Couscous
40min
Kabeljau mit Blumenkohlpüree
50min
Garnelen-Chili
40min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10min
Garnelen-Bohnen-Frittata
45min
Pesto-Hähnchen
1h
Lachs-Garnelen-Spieße auf Rote Bete und Möhrenpüree
50min
Gemüsenudeln mit Lachssauce
40min
Lachs im Päckchen
40min
Lachs mit Zucchinireis
45min
Lachs mit Brokkoli, Couscous und Honig-Senf-Sauce
45min
Mediterrane Fischfilets mit Gemüse
40min