Balsamico-Lachs mit Zucchininudeln
TM6 TM5

Balsamico-Lachs mit Zucchininudeln

3.3 (138 ocen)

Składniki

  • 70 g Balsamico, hell
  • 80 g Weißwein
  • 80 g Honig
  • 20 g Dijon-Senf
  • 1 EL Rosmarin
  • 1 Knoblauchzehe
  • 600 g frische Lachsfilets (à 150 g)
    lub 600 g Lachsfilets, TK, aufgetaut (à 150 g)
  • ½ TL Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 500 g Zucchini
  • 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1837 kJ / 439 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy