Sos z sera cheddar

Sos z sera cheddar

3.3 446 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g

Składniki

  • sera cheddar pokrojonego na kawałki
    300 g
  • masła
    25 g
  • mąki pszennej
    15 g
  • mleka 3,1% tłuszczu
    200 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    1 łyżeczka
  • papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji
    10 - 20 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 289.1 kcal / 1209.5 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 415.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...