Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 25 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 200 g mleka, 3,1% tłuszczu
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 10 - 20 g papryczki chili jalapeño, marynowanej, pokrojonej w plastry, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6625 kJ / 1585 kcal
- Białko
- 85.88 g
- Węglowodany
- 20.21 g
- Tłuszcz
- 128.95 g
- Błonnik
- 0.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos serowy roquefort
20 min
Spaghetti carbonara
40 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 min
Pikantny dip serowy
20 min
Sos serowy Mornay
10min
Dip serowy
10min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Sos sriracha-mayo
5min
Zupa cebulowa
1h
Nachos z chili i serem
45 min