
Urządzenia i Akcesoria
Sos z sera cheddar
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
550 g
Składniki
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki300 g
-
masła25 g
-
mąki pszennej15 g
-
mleka 3,1% tłuszczu200 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 łyżeczka
-
papryczki chili jalapeño, marynowanej pokrojonej w plastry, do dekoracji10 - 20 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
289.1 kcal /
1209.5 kJ
Białko
14.7 g
Tłuszcz
23.4 g
Węglowodany
5.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Sód
415.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikantny dip serowy
20 min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Sos serowy roquefort
20 min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Dip serowy
10 min
Chrupiące krążki cebulowe
30 min
Sos serowy Mornay
10 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Zupa cebulowa
1 godz.