Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef sirloin, cut into cubes (approx. 4 x 4 cm)
- 250 g spring onions, cut into halves (approx. 3 stalks)
- 100 g pickled gherkins, drained
- 2 eggs, hard-boiled
- 1 onion, cut into pieces (approx. 150-200 g)
- 2 sprigs fresh parsley (leaves only)
- 2 sprigs fresh chervil (leaves only)
- 4 fresh tarragon leaves
- 20 g lemon juice, freshly squeezed
- 80 g ketchup
- 1 tbsp Worcestershire sauce (opcjonalnie)
- 3 tbsp capers
- 1 tsp fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steak tartare
10 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Spicy Pineapple Vinaigrette
5 min
Tiramisu
5h 20min
Beef Wellington (Ben) Metric
10 godz. 10 min
Steak Tartare
15min
Spaetzle
35 Min
Gazpacho
1h 15 min
Peppers stuffed with salted cod brandade
Brak ocen
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Crema catalana
40min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1h