Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelcremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Möhren in Stücken200 g
-
Porree in Ringen200 g
-
Schinkenspeckwürfel100 g
-
Butter30 g
-
Kartoffeln in Stücken500 g
-
700 g Geflügelbrühe, flüssig (siehe Tipp)Fleischbrühe, flüssig (siehe Tipp)700 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Sahne300 g
-
Muskat2 Prisen
-
Petersilie gehackt2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
1248 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pirates Cooking
63 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffelcremesuppe
35 min
Frische Tomatensuppe
30 min
Kartoffelsuppe
1 godz.
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 godz.
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3 godz.
Erbsen-Cremesuppe
40 min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 min
Champignon-Rahmsuppe
35 min
Schnelle Tomatencremesuppe
30 min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min