Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 - 2 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 800 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (ca. 2 cm)
- 250 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 688 kJ / 164 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 903 mg
Alternatywne przepisy
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3h 45min
Semmelbrösel
5 Min
Zwiebeln und Speckwürfel anbraten
15 Min
Hühner-Kraft-Suppe
2 Std. 10 Min
Schweinefilet mit Kartoffel-Sellerie-Stampf und Nussbutter
1 Std. 10 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Langkornreis, gekocht
35 Min
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45 Min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 Min
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15 Min
Slow-Cooking-Apfelmus
5h 20min
Ochsenbäckchen
5 Std.