Erdäpfelpüree wie handgestampft

4.8 6.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Salz nach Geschmack
    2 - 2 ½ TL
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (ca. 2 cm)
    800 g
  • Milch
    250 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 164 kcal / 688 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 903 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...