Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rotwein, trocken
- 30 g Balsamico, dunkel
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 EL Oregano
- 1 TL Rosmarin
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 400 g Rinderfilet
- Öl zum Braten
- Feldsalat zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 871 kJ / 208 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1j 25 menit
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1j 20 menit
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40 min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9h
Rib Eye mit Béarnaise
1h 50min
Rindfleisch-Tatar
30 min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 Std. 15 Min
Lachs-Tatar
5 min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min