Polentamuffins mit Spinat und Feta

Polentamuffins mit Spinat und Feta

3.2 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 Stück

Składniki

  • Polenta
    70 g
  • Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen
    230 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Backpulver
    2 TL
  • Natron
    1 TL
  • Olivenöl etwas mehr zum Einfetten
    80 g
  • Buttermilch
    220 g
  • Eier
    3
  • Blattspinat, frisch
    125 g
  • frische Minze Blätter abgezupft
    3 Stängel
  • Feta in Würfeln (ca. 1 cm)
    150 g
  • Cherrytomaten halbiert
    12

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 226 kcal / 945 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...