Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Polenta
- 230 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Backpulver
- 1 TL Natron
- 80 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Buttermilch
- 3 Eier
- 125 g Blattspinat, frisch
- 3 Stängel frische Minze, Blätter abgezupft
- 150 g Feta, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 12 Cherrytomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Cremige Polenta
45 min
Hirseauflauf
1 godz. 10 min
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40 min
Polenta-Pizza
1 godz. 10 min
Polenta mit Gemüse
1 godz. 30 min
Kürbis-Orangen-Cupcakes
1 godz. 20 min
Polenta-Muffins
1h 15min
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Polenta-Muffins
1h
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2h
Spinattorte
1h
Zucchini-Halloumi-Omelette
35 min