Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 240 g Zucker
- 1 geh. EL Speisestärke
- 5 Eiweiß, Zimmertemperatur
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronensaft
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 2 Pck. Tortenguss, weiß
- 50 g Zucker
- 200 g Sahne
- 1 Pck. Sahnesteif
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 250 g Mascarpone
- 125 g Himbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1078 kJ / 257 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Zitronen-Poke-Cake
2 Std. 45 Min
Himbeer-Baiser-Rolle
1 Std.
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48 Std.
Erdbeer-Limetten-Tarte
5h
Eischnee erhitzt (Baisermischung)
10 min
Cheesecake mit Himbeeren
2h
Pavlova-Küsse
1h 40min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min
Zitronentarte
4h