Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zweige Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 340 g Wasser
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 700 g Mehl Type 405 oder 550
- 380 g Kartoffeln, gekocht , kalt, in Stücken
- 2 ½ TL Salz
- 240 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Quark, 20% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2 Std. 10 Min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Focaccia mit Zwiebeln
2h 20min
Focaccia mit Thymian
1 Std. 55 Min
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Focaccia mit Sardellen
1 godz. 45 min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 40 Min
Knusprige Focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia auf apulische Art
1h 40min
Focaccia mit Kirschtomaten
2h 45min