Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 8 oz yellow onions, quartered
- 4 oz celery, cut into pieces (2 in.), plus leaves to garnish
- 2 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz all-purpose flour
- 16 oz fish stock
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp white pepper
- ¼ tsp mace
- 2 dashes Tabasco sauce
- 4 oz whipping cream
- 8 oz crab meat
- 2 oz dry sherry
- fresh baguette, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25 min
Lobster Bisque
1h 50min
Corn and Bacon Chowder
1h 15 min
French Onion Soup
1óra 10p
Asparagus Cream Soup
25 min
Garlic Shrimp and Grits
1óra 10p
Chicken Marsala
40 min
Manhattan Clam Chowder
55 min
Egg Drop Soup
45 min
Boston Clam Chowder
55 min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 min
New England Clam Chowder
45 min