
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter cut into pieces
- 8 oz yellow onions quartered
- 4 oz celery cut into pieces (2 in.), plus leaves to garnish
- 2 oz carrots cut into pieces (2 in.)
- 2 oz all-purpose flour
- 16 oz fish stock
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp salt to taste
- ½ tsp white pepper
- ¼ tsp mace
- 2 dashes Tabasco sauce
- 4 oz whipping cream
- 8 oz crab meat
- 2 oz dry sherry
- fresh baguette sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 528 kcal / 2209 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 53 g
- Błonnik
- 3 g