Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
¼
de cucharadita de hartshorn
lub ¼ de cucharadita de levadura química en polvo - 1 cucharada de leche entera (para diluir el hartshorn)
- 2 huevos a temperatura ambiente
- ¼ de cucharadita de sal
- 250 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
-
½
cucharadita de licor de anís
lub ½ cucharadita de vainilla líquida - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (opcjonalnie)
- 1 cucharada de anís en grano
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Polvorones
25 godz. 30 min
Besos de dama
1 godz.
Pandoro veronés hojaldrado
12h
Herraduras de mazapán
1 godz.
Galette des Rois de manzana y dulce de leche
2 godz. 30 min
Mierensinas
1h 10min
Cannoli (Los Soprano)
1 godz.
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Cubiletes (Asturias)
1h 50min
Macarons de avellana
2h 20min
Galletas de Pascua
1h 30min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6h 30min