Bolo cru de cenoura

Bolo cru de cenoura

3.8 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 doses

Składniki

P/ demolhar
  • caju
    250 g
  • Água q.b. p/ demolhar
Bolo de cenoura
  • noz
    70 g
  • caju
    150 g
  • coco ralado
    50 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    ½ c. chá de
  • noz-moscada moída
    ¼ c. chá de
  • laranja só a raspa
    1
  • flocos de aveia
    60 g
  • cenoura cortada em rodelas (2-3 cm aprox.)
    500 g
  • tâmaras medjool s/ caroço
    100 g
  • óleo de coco extra virgem mais q.b. p/ untar
    40 g
  • sultanas
    80 g
  • sumo de laranja (1 unid. aprox.)
    60 g
Cobertura de limão e caju
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    40 g
  • creme de coco
    130 g
  • extracto de baunilha
    1 c. chá de
  • mel
    1 c. sopa de
  • Canela em pó q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 396.5 kcal / 1658.8 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 48.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...