![Hogaza de centeno Hogaza de centeno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE01C1F1-3A63-4EB8-AC86-97EDAF134746/Derivates/84C9A905-E1F7-4831-B946-9B93DEEC20F6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 200 g de harina
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
Masa
- 200 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 200 g de harina de centeno
- 1 cucharadita de sal
- 280 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 10 g de semillas de linaza
- 30 g de semillas de girasol
- 20 g de pepitas de calabaza
- 20 - 40 g de harina de sémola de trigo duro, fina para espolvorear (o harina) (opcjonalnie)
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4870 kJ / 1165 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 210 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50 min
Hogaza exprés
50 min
Hogaza rústica
24 Std.
Masa madre (levadura natural)
120h
Pan de centeno con masa agria
154 godz.
Pan de caja integral
1h 40min
Hogaza de vino tinto
15h 30min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15 Std.
Hogaza de vino tinto con nueces
15h 30min
Hogaza rústica con centeno
16 Std.
Pan de molde con semillas de amapola
2h 10min
Pan de centeno con masa madre
2 Std. 50 Min