Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 200 g de harina
- 200 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
Masa
- 200 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 200 g de harina de centeno
- 1 cucharadita de sal
- 280 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 10 g de semillas de linaza
- 30 g de semillas de girasol
- 20 g de pepitas de calabaza
- 20 - 40 g de harina de sémola de trigo duro, fina para espolvorear (o harina) (opcjonalnie)
Para el horno (cocción)
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 4870 kJ / 1165 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 210 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96h
Pan de centeno con masa madre
2u. 50min
Hogaza rústica
24 godz.
Francesillas
3 Std. 15 Min
Pan integral con cerveza y aceite de oliva
2u. 50min
Masa madre (levadura natural)
120u.
Pan integral con muesli
4h
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 godz. 40 min
Pan de centeno con masa agria
154h
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 Std. 50 Min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15h
Hogaza rústica con centeno
16h