Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla sin sal, para engrasar
Masa blanca
- 150 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
250
g de harina de fuerza
lub 250 g de harina de trigo - 1 - 2 pizca de sal
Masa de chocolate
- 175 g de leche
- 25 g de mantequilla sin sal, en trozos
-
10
g de levadura fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 30 g de azúcar
-
245
g de harina de fuerza
lub 245 g de harina de trigo - 10 g de cocoa en polvo
- 1 - 2 pizca de sal
Bollos de erizo
- 100 g de chocolate con leche, en trozos
-
16
g de pasitas, cualquier tipo
lub 16 g de piñones -
8
nueces, en trozos
lub 8 almendras, en trozos - 1 yema de huevo, batida con 1 cda de agua para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastes hidalguenses
1 Std. 50 Min
Galletas corazón
1 Std.
Galletas de anís
50min
Tronco navideño
1 Std.
Chocolatines
4h 30min
Galletas negras con relleno de vainilla
1h 40min
Garibaldis
40min
Pastel de chocolate y chile
1 Std.
Galletas de cacahuate
30min
Pizza de pepperoni, emmental y champiñones
1 Std. 20 Min
Rompope de nuez
20 Min
Galletas con chocolate y café
30min