Dumplings de camarones (Xia jiao)

Dumplings de camarones (Xia jiao)

4.0 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 unidades

Składniki

Salsa
  • de aceite de sésamo tostado
    1 cucharada
  • de salsa de soja
    100 g
  • de vinagre de arroz
    25 g
  • de tabasco
    5 - 10 gotas
  • de semillas de sésamo tostado
    1 cucharadita
Masa
  • de agua
    200 g
  • de almidón de trigo
    150 g
  • de maicena
    40 g
    40 g de almidón de tapioca
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de agua muy fría
    20 g
Relleno
  • de jengibre fresco (5-10 g)
    1 trozo
  • de cebolleta recta cortada en rodajas finas
    50 g
  • de gambas crudas peladas
    150 g
  • de aceite de sésamo tostado
    1 cucharada
  • de vino de arroz (sake)
    2 cucharadas
    2 cucharadas de vino de Jerez seco
  • de salsa de soja
    2 cucharadas
  • de pimienta molida
    1 pellizco
Montaje y cocción
  • de zanahoria grande
    20 rodajas
  • de agua
    200 g

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 62 kcal / 261 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 9.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 467.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...