![Pan de maíz (Broa) Pan de maíz (Broa)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B55BFA08-392C-4AF5-96AE-FE1E4E1C7580/Derivates/3276EAF5-E129-4FDC-BCAD-FA8D95993651.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cdita de levadura seca instantánea (6 g) - 50 g de harina
- 1 cdita de azúcar
Broa
- 300 g de agua
- 250 g de harina de maíz amarillo, tipo PAM
- 30 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal
- 100 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan multicereales
24 Std.
Pan rústico
2h
Pan con levadura química
30 Min
Hogaza rústica
24 Std.
Pan de centeno con masa agria
154h
Pan con salvado, nueces, zanahoria, manzana y yogur
2h 20min
Masa madre (levadura natural)
120h
Pan de barra
29h
Bollitos de mantequilla
1 Std. 40 Min
Croissants
6h
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2h 50min
Hogaza de centeno
16 Std. 50 Min