Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cdita de levadura seca instantánea (6 g) - 50 g de harina
- 1 cdita de azúcar
Broa
- 300 g de agua
- 250 g de harina de maíz amarillo, tipo PAM
- 30 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal
- 100 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de centeno con masa madre
2 Std. 50 Min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2 Std. 50 Min
Pan dulce de dátiles y cacahuetes
1h 50 min
Pan de espelta y trigo sarraceno
1h
Masa madre (levadura natural)
120h
Pan integral con muesli
4h
Yogur de frutos rojos
13 godz. 30 min
Pan con levadura química
30 min
Pan de centeno con masa agria
154 Std.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16 godz. 50 min
Hogaza de centeno
16 godz. 50 min
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min