Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 80 g Wasser
- 280 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- ¾ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Oliven, grün, entsteint
- 1 EL Kapern, abgetropft
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 5 g Zitronensaft
- 3 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Crème fraîche
- 3 Eier
- 125 g Ziegenfrischkäse, in der Rolle (siehe Tipp)
- 200 g Cherry-Tomaten
- Honig zum Beträufeln
- Kräuter der Provence zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1249 kJ / 298 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1 Std. 30 Min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Spinattarte
1 Std. 20 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 Std.
Mediterrane Gemüsequiche
1 Std. 20 Min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1h 45min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 Std. 30 Min
Kürbis-Tarte
2h 35min