Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Naturjoghurt
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 60 g Zitronensaft
- 60 g Zucker
- 250 g fettreduzierte Sahnealternative, 19 % Fett, zum Schlagen, z.B. RAMA Cremefine
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine, z.B. Gelatinefix oder Sofort Gelatine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 933 kJ / 225 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 Std. 10 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Orangen-Likör-Creme
20min
Schoko-Kuss-Creme
15min
Waldmeister-Panna-Cotta
5h 15 min
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50min