Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 250 g di baccalà precedentemente ammollato, dissalato, spellato e a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 2 chiodi di garofano
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di cipolle a metà
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco piccolo privato dei semi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di lievito istantaneo per torte salate
- 1000 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli con ripieno di pesce
1h 30min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Pastella per fritti
1h
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Alici ripiene
50 Min
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Frittelle di baccalà
12h 50min
Baccalà fritto in pastella
1h 10min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50min
Paella
1h 50min
Babà napoletano
3h