Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 250 g di baccalà precedentemente ammollato, dissalato, spellato e a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 2 chiodi di garofano
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di cipolle a metà
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco piccolo privato dei semi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di lievito istantaneo per torte salate
- 1000 g di olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Filetti di agnello all'aglio
1 Std.
Pastella per fritti
1 Std.
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Bocconcini al Parmigiano reggiano
4h 40min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2 Std.
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min