Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 7 claras de ovo
- 200 g açúcar
- 7 gemas de ovo
- 50 g farinha tipo 55
- 120 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 150 g açúcar
- 25 g sumo de limão
- 750 g morangos, mais q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 480 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pavlova de frutos tropicais
2 godz. 15 min
Recheio de mascarpone e morango
5 Min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50min
Naked cake
1 Std. 30 Min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 godz. 40 min
Minitartes de brie com doce de framboesa
50 Min
Bolo das bolas
1 Std.
Segredinhos
40min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Bolo de aniversário
1 Std.
Tarte de morangos
2 Std.
Tarte de primavera com morango
2 godz. 20 min