Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 7 claras de ovo
- 200 g açúcar
- 7 gemas de ovo
- 50 g farinha tipo 55
- 120 g fécula de batata
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Recheio
- 300 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 150 g açúcar
- 25 g sumo de limão
- 750 g morangos, mais q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 480 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Bolo fresco de morango
3óra
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Bolo de aniversário
1óra
Tarte de primavera com morango
2h 20min
Pavlova com coulis de framboesa
1 godz. 50 min
Naked cake
1h 30 min
Bolo com frutos silvestres e natas
1óra
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2h 40 min
Tiramisú de chocolate e morango
2óra
Recheio de mascarpone e morango
5 min
Colchão de noiva
1óra 10p