Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 250 g açúcar
- 50 g natas
- 180 g chocolate branco p/ culinária
- 50 g manteiga
- 100 g queijo mascarpone
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 150 g açúcar
- 100 g açúcar amarelo
- 250 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 6 ovos
- 200 g leite
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Drageias coloridas q.b. p/ cobrir o bolo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2010 kJ / 481 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15 min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48j
Brigadeirão
1h 45min
Bolo mármore
1h 10min
Bolo fresco de morango
3h
Cupcakes ouriço
45min
Bolo das bolas
1h
Bolo base
1h 50 min
Bolachas com doce
1h 30min
Recheio de mascarpone e morango
5 min
Bolo de laranja
50min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50min