Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cobertura
- 250 g açúcar
- 50 g natas
- 180 g chocolate branco p/ culinária
- 50 g manteiga
- 100 g queijo mascarpone
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha tipo 55 q.b. p/ polvilhar
- 150 g açúcar
- 100 g açúcar amarelo
- 250 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 6 ovos
- 200 g leite
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Drageias coloridas q.b. p/ cobrir o bolo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2010 kJ / 481 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Recheio de mascarpone e morango
5 Min
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1h
Mini cupcakes com cobertura de mascarpone e cacau
45min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2 Std. 40 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2 Std. 30 Min
Bolo das bolas
1h
Bolo base
1 Std. 50 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Bolo de anos Baleia
6 Std.
Bolo com frutos silvestres e natas
1h
Bolo pink velvet
6 Std.