Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pão tipo alentejano (800 g aprox)
- 100 g queijo Emmental cortado em pedaços
- 100 g queijo mozarela cortado em pedaços
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 300 g óleo
- 1 ovo
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 10 g mostarda
-
1
pitada de pimenta
lub ½ malagueta - ½ c. chá de paprika
- ½ c. chá de sal
- 15 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1666.2 kJ / 398.2 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 394.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de alho
1h 15min
Pãezinhos de queijo
2h
Semifrio de bolacha
5h
Marshmallows de gengibre
Brak ocen
Doce da casa
2h 30min
Cristas de galo
2h
Semifrio de bolacha e ovos
4h
Patê de fumados
5min
Patê de alheira
20 min
Recheios para sanduíches
5min
Baba de camelo e avelãs
30 min
Pão recheado com queijo e alho-francês
40 min