Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 folha de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 3 ovos
- 1 limão, só o sumo
- 370 g leite condensado
- 70 g leite em pó gordo
- 100 g caramelo líquido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1601.2 kJ / 382.7 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 219 mg
Alternatywne przepisy
Pudim flan
3h
Pudim de leite condensado e café
1u.
Pudim de chocolate sem glúten
6h 15min
Pudim de maracujá
2h 5 min
Doce de leite condensado e café
10min
Pudim que não vai ao forno
6u.
Cheesecake de morango no forno
4h
Brigadeirão
2h 30min
Gelado de pudim de baunilha
8h 5min
Queijo tipo mascarpone
16 godz.
Bolo gelado
1h 30 min
Bomba de chocolate branco e framboesas
3u. 45min