Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 folha de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 3 ovos
- 1 limão, só o sumo
- 370 g leite condensado
- 70 g leite em pó gordo
- 100 g caramelo líquido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1601.2 kJ / 382.7 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 219 mg
Alternatywne przepisy
Pudim flan
3h
Summer pudding
8h
Bolo gelado
8h 30min
Bolo Alasca
8h
Gelatinas de leite
7h 30min
Mousse de fruta
6sa
Bolo de fubá
50 min
Pudim que não vai ao forno
6sa
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min
Pudim de leite condensado e café
1u.
Alfajor
1 Std. 20 Min
Pudim de chocolate sem glúten
6h 15min