Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 250 g leite gordo
- 25 g cacau em pó
- 3 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 20 g amido de milho
Mousse
- 50 g açúcar
- 3 claras de ovo
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
- 150 g chocolate p/ culinária, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2501 kJ / 599 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de chocolate
20 Min
Bolo quente de brigadeiro
25 Min
Bolo de cenoura e laranja com cobertura de chocolate
1j 30 menit
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2 Std. 35 Min
Bolo de chocolate e coco
40 Min
Leite-creme conventual
15 Min
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35 Min
Creme de frutos vermelhos
20 Min
Bolo de leite condensado e ananás
1j
Mousse de chocolate com laranja
40 Min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min