Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa quebrada
- 80 g açúcar
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 120 g manteiga em pedaços à temperatura ambiente
- 2 gemas de ovo
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 1 - 2 pitadas de sal
- 210 g farinha tipo 55
Recheio
- 500 g leite
- 5 gemas de ovo
- 100 g açúcar
- 40 g farinha tipo 55
- 10 g amido de milho
- 1 pitada de sal
- 250 g morangos cortados longitudinalmente em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de mousse de chocolate
30min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 Min
Torta
30min
Creme pasteleiro
15 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Torta com doce de framboesa
1 Std.
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Torta de tiramisu
3 Std.
Tarte de primavera com morango
2 godz. 20 min
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min