Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 700 g di acqua
- 5 g di sale
- 400 g di bietole, le foglie
- 300 g di spinaci freschi, le foglie
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 cipollotto a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 uovo
- 250 g di ricotta romana
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3289 kJ / 786 kcal
- Białko
- 38.7 g
- Węglowodany
- 85.6 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crescia sfogliata urbinate
1h 30min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3 Std. 40 Min
Tortellini in brodo
1 Std. 20 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Cappelletti reggiani
2 Std.
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Gnocco fritto modenese
35min
Passatelli
45 Min
Tigelle
3 godz. 50 min
Gnocco fritto
1h 5min