Torta di mele e mandarini

Torta di mele e mandarini

4.3 372 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • 200 g di mandarini sbucciati, a spicchi e senza semi
  • 100 g di fecola di patate
  • 100 g di farina tipo 00
  • 130 g di zucchero
  • 2 uova
  • 80 g di olio di semi di girasole
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 400 g di mele renette, sbucciate e a tocchetti
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 15.9 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 836.9 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...