Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 200 g di mandarini, sbucciati, a spicchi e senza semi
- 100 g di fecola di patate
- 100 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 2 uova
- 80 g di olio di semi di girasole
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 400 g di mele renette, sbucciate e a tocchetti
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 836.9 kJ / 200 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 15.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1 Std.
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Nuvola all'arancia
1 godz. 5 min
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta soffice all'arancia
2h
Ciambella alle pesche
50min
Torta zucca, cocco e arancia
1 Std. 30 Min
Torta al lime e ricotta
50min
Torta di ricotta e mele (10-12 mesi)
45min
Torta castagne e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta di mele e yogurt
1 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.