Urządzenia i Akcesoria
Polnischer Kartoffelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl zum Einstreuen
-
Knoblauchzehen2
-
Karotten in Stücken100 g
-
Kartoffeln in Stücken1000 g
-
Zwiebeln geviertelt70 g
-
Öl15 g
-
Speckwürfel200 g
-
Eier2
-
Weissmehl100 g
-
Speisestärke10 g
-
Majoran getrocknet2 EL
-
schwarzer Pfeffer1 - 1 ½ TL
-
Salz1 ½ - 2 TL
-
Crème fraîche
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6.7 g
Kalorie
1192 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min
Linsenbraten
1 godz. 50 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Kartoffel-Flammkuchen
1 godz. 30 min
Broteintopf mit Zwiebeln und Tomaten
20 min
Schneller Hackbraten
55 min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45 min
Vanillepudding
25 min
Kartoffel-Eier Salat mit cremigem Dressing
45 min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45 min
Rahm-Griesspudding
20 min