Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenkörner
- 150 g Karotten, in Stücken
- 280 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 1 Pck. Sauerteig Starter, flüssig (75 g), z.B. von Seitenbacher
- 1 Prise Zucker
- 250 g Weizenmehl
- 3 TL Salz
- 150 g Haselnüsse
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Landbrot Backhausart
2h
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Frühstücksbrot mit Trockenfrüchten
3 godz.
Rotweinbrot mit Nüssen
15h 30 min.
Dinkelbrot
17 godz. 25 min
Walliser Roggenbrot
10h
UrDinkel Brot
11 Std.