Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 150 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, gefroren, in Stücken
- 75 g Wasser, kalt
Vanillecreme mit Safran
- 2 Blätter Gelatine (und eine Schüssel mit kaltem Wasser)
- 250 g Milch
- 2 Eigelb
- 30 g Maisstärke
- 75 g Vanillezucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 250 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
Apfelkompott
- 850 g Äpfel, geschält, gewürfelt
- 50 g Butter
- 2 g Agar-Agar (1 Beutel)
- 30 g Vollrohrzucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 50 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2734 kJ / 654 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1h 15min
Torta della nonna
4h
Gianduja Schoggi-Passion
5 godz. 40 min
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Krokante Schoggi-Torte
15u.
Leichtes Schoggi-Küchlein
2h 15 min.
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Brownies
1h
Schoggi-Halbkugeln mit Himbeerherz
17h
Himbeersauce
10min
Mohnsamen-Knäckebrot Mediterran
1h 15min
Crumble mit weisser Schoggi, Mango und Limetten
2 godz. 45 min