Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Buchweizen, nicht geröstet
- 140 g Quinoakörner
- 200 g Reis, weiss und langkörnig
- 30 g Leinsamen
- 200 g Wasser, kochend
- 1 TL Salz
- 10 g Zucker
- 90 g Kartoffelstärke
- 300 g Wasser, Zimmertemperatur
- 2 TL Trockenhefe, glutenfrei
- 20 g Rapsöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3115 kJ / 744 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 160.3 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Irisches Buttermilchbrot
45 Min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Hefezopf
2h 20 min
Toastbrot
16u.
Gedünstetes Gemüse
15 Min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Mini-Focaccia Fantasia
2h 5 min
Mohnsamen-Knäckebrot Mediterran
1小时 15 分钟
Walliser Roggenbrot
10 Std.