Urządzenia i Akcesoria
Vollkorn-Burgerbrötchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 Stücke
Składniki
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, festkochend gewürfelt (1 cm) (siehe Tipp)250 g
-
Weizen, ungemahlen250 g
-
Milch75 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Eier3
-
Weizenmehl250 g
-
feinkörniges Salz2 TL
-
Butter weich, in Stücken60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
15 g
Kalorie
1837 kJ /
439 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
7.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Zeit für Burger
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
UrDinkel Brot
11 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Körner-Bagels
2 godz.
Toastbrot
16 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Vollkornbrot Glutenfrei
4 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Energieriegel aus Getreide und getrockneten Früchten
2 godz. 30 min
Hirsenmehlbrot
1 godz. 45 min