Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser
- 1 TL Zucker
- 20 g frische Hefe
- 400 g Pizzamehl
- 30 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Belag
- 3 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl, nativ
- 300 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose, oder frisch
- 2 - 3 Blätter Basilikum, frisch, gewaschen und getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Oregano, getrocknet, (oder frisch, nach Belieben)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanische Tomatensauce
25 Min
Hot Dog
35 Min
Pizza mit Peperoni
1 Std. 55 Min
Vegetarische Dim Sum "Shumai"
1 Std. 45 Min
Vier-Käse-Pizza
1 Std. 40 Min
Mini-Calzone "Neptun"
1 Std. 20 Min
Vegetarische Calzoni
1 Std. 50 Min
Pizzette mit aromatischen Kräutern
1 godz. 35 min
Pizza Diavola
1 Std. 45 Min
Pizza "Tricolore"
1 Std. 45 Min
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.
Focaccia mit Oliven
2 Std. 20 Min