Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eendenlever, rauw (500 à 600 g)
- ½ tl suiker
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 1 el Porto wijn
- 2 el brandy
- 500 g water (om te stomen)
- 500 g ijsblokjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 571 kJ / 137 kcal
- Białko
- 19.32 g
- Węglowodany
- 1.28 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Mayonaise
5 Min
Vanillesaus (crème anglaise)
10 min
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Bearnaisesaus
15 min
Brioche
5 Std.
Spaghettinestjes met linzenballen
1 godz. 5 min
Pierogi met vlees
1h
Baba met rum
Brak ocen
Gevulde kalkoenborst
Brak ocen
Pâté in korst
10 Std.